Tule mukaan!

Seura kaipaa jatkuvasti uusia pelaajia, tuomareita ja toimitsijoita!

Aloittelijakurssille!

Järjestämme joka syksy aloittelijakurssin, jonka aikana opetellaan roller derbyn pelaamiseen tarvittavat luistelu- ja pelilliset taidot sekä pelin säännöt. Aloittelijakurssin jälkeen uudet harrastajat siirtyvät treenaamaan edistyneempien kanssa ja voivat minimum skills -testin suoritettuaan osallistua joukkueen peleihin. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole lajin harrastamisen ehto, vaan lajia voi harrastaa hyvin myös kuulumatta kisajoukkueeseen. Tällä hetkellä aloittelijakurssin ikäraja on 18 vuotta, mutta seuran toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös nuoremmat. Aloittelijakurssille ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen ja aiempaan liikuntataustaan katsomatta.
Järjestämme useamman kerran vuodessa open skate -tapahtumia, joissa kaikki halukkaat pääsevät testaamaan quad-luistimia ja tutustumaan lajiin. Lisätietoa aloittelijakurssista ja open skate -tapahtumista saat sähköpostilla osoitteesta rovaniemirollerderby@gmail.com ja Facebookista Rovaniemi Roller Derby –sivulta. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös muualla aloittelijakurssin suorittaneet pelaajat!

 

Lajikokeilut

Ennen aloittelijakurssia järjestämme avoimia roller derbyn lajiesittelyitä ja kokeilutapahtumia. Tarjolla on luistimia aina kokoon 46/47 asti, joten kaikille halukkaille löytyvät sopivat varusteet! Rullille ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet sukupuoleen katsomatta. Päälle kannattaa pukea liikkumiseen sopivat, mukavat vaatteet ja napata vesipullo mukaan. Jos haluat vaan tulla katsomaan meininkiä, sekin onnistuu! Kokeilukerta on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Seuraavat lajikokeilut ovat maaliskuussa 2019.

Toimitsijaksi tai tuomariksi!

Roller derbyssä voitto tai tappio on usein kiinni muutamasta pisteestä, joten asiantunteva toimitsijajoukko on pelien onnistumisen ehdoton edellytys. Pelaajien lisäksi etsimmekin jatkuvasti joukkoomme uusia toimitsijoita. Toimitsijaksi ryhtymisestä kiinnostuneet voivat hypätä mukaan toimintaan missä vaiheessa vuotta tahansa. Roller derby -toimitsijoista osa hoitaa tehtävänsä luistimilla ja osa ilman.
Luistelevat tuomarit valvovat pelin kulkua ja viheltävät pelaajien rangaistukset. Heidän tehtävänään on huolehtia, että pelin kulku on sääntöjen mukaista ja turvallista. He myös seuraavat pisteidentekoa ja ilmoittavat pisteet ne ylös kirjaaville toimitsijoille. Yhteen roller derby -otteluun tarvitaan yhteensä seitsemän tuomaria.
NSO:t eli luistelemattomat toimitsijat ovat pelien näkymättömiä sankareita. Pelin yksitoistahenkinen NSO-kaarti vastaa muun muassa pisteidenlaskusta, rangaistusten ja jamien eli roller derby -erien kellottamisesta sekä rangaistusten ylöskirjaamisesta.
Oletko aloittanut toimitsijaurasi muualla ja harkitset jatkamista Rovaniemellä? Älä enää harkitse vaan tule jo mukaan!