Tule mukaan!

Seura kaipaa jatkuvasti uusia pelaajia, tuomareita ja toimitsijoita!

Tule kokeilemaan!

Järjestämme kokeilukertoja eli niin sanottuja open skate- tapahtumia pari kertaa vuodessa. Ne ovat ilmaisia ja varusteet kokeiluun saat seuralta ja sen jäseniltä. Seuraa ilmoitteluamme!

Yksittäiset kokeilijat ovat tervetulleita treeneihin milloin vain, eli jos laji kiinnostaa, laita meille viestiä niin järkätään! Tarjolla on luistimia aina kokoon 46/47 asti, joten kaikille halukkaille löytyvät sopivat varusteet! Rullille ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet sukupuoleen katsomatta. Päälle kannattaa pukea liikkumiseen sopivat, mukavat vaatteet ja napata vesipullo mukaan. Jos haluat vain tulla katsomaan meininkiä, sekin onnistuu!  Kysy lajikokeiluista facebookissa, instagramissa tai sähköpostilla rovaniemirollerderby(ä)gmail.com!

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla treenaaminen aloitetaan aivan perustaidoista kuten luistelusta, jarruttamisesta ja pelin säännöistä, eli osallistua voivat kaikki lähtötasosta riippumatta! Joukkueen peleihin pääsee osallistumaan kun valmentaja ja pelaaja yhdessä arvioivat pelaajan olevan valmis tositoimiin.  Kilpaileminen ei kuitenkaan ole lajin harrastamisen ehto, vaan lajia voi harrastaa hyvin myös kuulumatta kisajoukkueeseen. Tällä hetkellä luistelu- ja kontaktitreenien ikäraja on 18 vuotta, mutta seuran toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös nuoremmat esimerkiksi toimitsijatehtäviin. Jos alle 18-vuotiaita kiinnostuneita on tarpeeksi, voidaan myös junioritoiminta aloittaa. Seuraan ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen ja aiempaan liikuntataustaan katsomatta. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös muualla aloittelijakurssin suorittaneet pelaajat!

 

Toimitsijaksi tai tuomariksi!

Roller derbyssä voitto tai tappio on usein kiinni muutamasta pisteestä, joten asiantunteva toimitsijajoukko on pelien onnistumisen ehdoton edellytys. Pelaajien lisäksi etsimmekin jatkuvasti joukkoomme uusia toimitsijoita. Toimitsijaksi ryhtymisestä kiinnostuneet voivat hypätä mukaan toimintaan missä vaiheessa vuotta tahansa. Roller derby -toimitsijoista osa hoitaa tehtävänsä luistimilla ja osa ilman.

Luistelevat tuomarit valvovat pelin kulkua ja viheltävät pelaajien rangaistukset. Heidän tehtävänään on huolehtia, että pelin kulku on sääntöjen mukaista ja turvallista. He myös seuraavat pisteidentekoa ja ilmoittavat pisteet ne ylös kirjaaville toimitsijoille. Yhteen roller derby -otteluun tarvitaan yhteensä seitsemän tuomaria.
NSO:t eli luistelemattomat toimitsijat ovat pelien näkymättömiä sankareita. Pelin yksitoistahenkinen NSO-kaarti vastaa muun muassa pisteidenlaskusta, rangaistusten ja jamien eli roller derby -erien kellottamisesta sekä rangaistusten ylöskirjaamisesta.

Oletko aloittanut toimitsijaurasi muualla ja harkitset jatkamista Rovaniemellä? Älä enää harkitse vaan tule jo mukaan!