Tule mukaan!

Seura kaipaa jatkuvasti uusia pelaajia, tuomareita ja toimitsijoita!

 

Tule kokeilemaan!

Järjestämme säännöllisesti avoimia roller derbyn lajiesittelyitä ja kokeilutapahtumia, ja treeneihin voi tulla koska vain kokeilemaan luistelua kunhan ilmoittaa tulostaan etukäteen. Tarjolla on luistimia aina kokoon 46/47 asti, joten kaikille halukkaille löytyvät sopivat varusteet! Rullille ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet sukupuoleen katsomatta. Päälle kannattaa pukea liikkumiseen sopivat, mukavat vaatteet ja napata vesipullo mukaan. Jos haluat vaan tulla katsomaan meininkiä, sekin onnistuu! Kokeilukerta on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Kysy tulevista lajikokeiluista facebookissa, instagramissa tai sähköpostilla rovaniemirollerderby@gmail.com!

Syksyn 2019 kokeilukerrat ovat 25.8. ja 8.9.

 

Alkeiskurssi

Tämän vuoden alkeiskurssi alkaa 3.10. Joulukuulle kestävä kurssi maksaa 75€ ja sisältää kahdet viikoittaiset treenit sekä teoriakertoja. Kysymykset ja ilmoittautumiset osoitteeseen rovaniemirollerderby@gmail.com. Kurssille ilmoittautumisen deadline on 27.9.

Aloittelijat aloittavat treenaamisen perustaidoista kuten luistelusta, jarruttamisesta ja pelin säännöistä. Joukkueen peleihin pääsee osallistumaan minimum skills -testit suoritettuaan.  Kilpaileminen ei kuitenkaan ole lajin harrastamisen ehto, vaan lajia voi harrastaa hyvin myös kuulumatta kisajoukkueeseen. Tällä hetkellä luistelu- ja kontaktitreenien ikäraja on 18 vuotta, mutta seuran toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös nuoremmat esimerkiksi toimitsijatehtäviin. Seuraan ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen ja aiempaan liikuntataustaan katsomatta. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös muualla aloittelijakurssin suorittaneet pelaajat!

Toimitsijaksi tai tuomariksi!

Roller derbyssä voitto tai tappio on usein kiinni muutamasta pisteestä, joten asiantunteva toimitsijajoukko on pelien onnistumisen ehdoton edellytys. Pelaajien lisäksi etsimmekin jatkuvasti joukkoomme uusia toimitsijoita. Toimitsijaksi ryhtymisestä kiinnostuneet voivat hypätä mukaan toimintaan missä vaiheessa vuotta tahansa. Roller derby -toimitsijoista osa hoitaa tehtävänsä luistimilla ja osa ilman.
Luistelevat tuomarit valvovat pelin kulkua ja viheltävät pelaajien rangaistukset. Heidän tehtävänään on huolehtia, että pelin kulku on sääntöjen mukaista ja turvallista. He myös seuraavat pisteidentekoa ja ilmoittavat pisteet ne ylös kirjaaville toimitsijoille. Yhteen roller derby -otteluun tarvitaan yhteensä seitsemän tuomaria.
NSO:t eli luistelemattomat toimitsijat ovat pelien näkymättömiä sankareita. Pelin yksitoistahenkinen NSO-kaarti vastaa muun muassa pisteidenlaskusta, rangaistusten ja jamien eli roller derby -erien kellottamisesta sekä rangaistusten ylöskirjaamisesta.
Oletko aloittanut toimitsijaurasi muualla ja harkitset jatkamista Rovaniemellä? Älä enää harkitse vaan tule jo mukaan!